Aquablock

Kenmerken en voordelen

De essentiële en multifunctionele coating spray voor het waterdicht repareren van lekkages en scheuren. Beschikbaar in zwart en grijs.

 Eenvoudig aan te brengen:

 • Droogt snel
 • Perfecte dekking
 • Overschilderbaar

 

TOEPASSINGEN

Dit product dient te worden gebruikt op de volgende materialen: metaal, aluminium, gegalvaniseerd metaal, PVC, beton, baksteen, asfalt en dakbedekkingsmaterialen, voeringen van vinyl, glasvezel en vele verschillende soorten kunststof.

 

 

EIGENSCHAPPEN

 • Kleur: zwart en grijs
 • Inhoud: 300 ml
 • Droogtijden bij 20°C / 50% relatieve luchtvochtigheid
 • Kleefvrij: Na 20-30 min
 • Klaar voor gebruik: Na 45-60 min
 • Gereed voor extra coating: Kan na 20-30 minuten met hetzelfde product worden gecoat
 • Overschilderbaar: Kan na 24 uur worden overschilderd met watergedragen of oliegedragen coating
 • Drogingstijd: 24 uur
 • Effectieve inhoud: 0,5-0,6 m² / 300 ml. Het daadwerkelijke te realiseren oppervlak hangt af van vele factoren, zoals de poreusheid en vlakheid van de ondergrond, de grootte van de reparatie en het materiaalverlies tijdens het aanbrengen.

 

 

Houd u aan de waarschuwingen en het veiligheids- en afvalverwijderingsadvies van het veiligheidgegevensblad. Het veiligheidgegevensblad is op aanvraag beschikbaar en kan worden gedownload via https://mysds.henkel.com/

Meer info

Documenten en downloads

Gebruiksaanwijzing

Voorbereiding

Verwijder alle modder en vuil van het oppervlak dat u gaat behandelen. Reinig het oppervlak met schoonmaakmiddel en water, was het daarna goed af met schoon water en laat het oppervlak dan drogen. Verwijder alle afbladderende verf en eerdere coatings met een staalborsteltje of ruw schuurpapier. Gelakte oppervlakken moeten licht worden opgeschuurd. De geschuurde oppervlakken moeten grondig worden afgeveegd/gereinigd.

Gebruiksinstructies

Schud grondig gedurende een minuut, vanaf het moment dat u het mixballetje hoort. Voer een spuittest uit op karton om een idee te krijgen van het spuitpatroon. Houd de bus 20-45 cm van het oppervlak af en spuit met korte, evenredige herhalingen. Het wordt aangeraden eerst een dunne laag aan te brengen. Breng een tweede, dikkere laag aan voor volledige dekking.
Als u de spuitmond dichter bij het oppervlak houdt, wordt er een dikkere laag aangebracht. Er kan wat schuim of er kunnen luchtbellen ontstaan, maar die verdwijnen wanneer het product opdroogt. Voor de beste resultaten brengt u twee lagen aan. Wacht 20-30 minuten voor u de volgende laag aanbrengt.

Toepassingsomstandigheden

Voor gebruik buiten.
Te gebruiken bij een temperatuur tussen de 10 en 32 graden Celsius en bij minder dan 85% luchtvochtigheid om volledige droging mogelijk te maken.
Niet aanbrengen op oppervlakken die warmer zijn dan 90 graden Celsius.
Niet spuiten wanneer er veel wind staat of er veel stof is.
Bedek de aangrenzende gebieden zodat er geen spraynevel op die oppervlakken terechtkomt.
Het dragen van handschoenen wordt aanbevolen.