Tegels & Porselein

Kenmerken en voordelen

  • Voor baden en douchebakken in kunststof
  • Bestand tegen heet water en reinigingsproducten
  • Kleurvast en ongevoelig voor schimmel

 

TOEPASSINGEN

Blijvend elastische siliconenkit speciaal ontwikkeld voor het afdichten van voegen in vochtige ruimtes langs acrylbaden en –douches.

Voor voegen in verbinding met speciale ondergronden zoals o.a. acryl (bv. bad, douche, …), gevoelige metalen (bv. inox, aluminium), keramische tegels, kunststof, glas en alle andere gangbare materialen.

Hecht niet op o.a. PA, PE, PP, Teflon® en bitumen.

Rubson Sanitair Special is een azijnzuur gebaseerde silicone met hechtingsverbeteraars voor het bekomen van een goede hechting op kunststoffen zoals o.a. acryl.

 

 

EIGENSCHAPPEN

  • Bestand tegen onderhoudsproducten
  • Ongevoelig voor schimmel
  • Vangt perfect uitzetting en krimp op
  • 100% waterdicht
  • Kleurvast
  • Niet overschilderbaar

 

 

Houd u aan de waarschuwingen en het veiligheids- en afvalverwijderingsadvies van het veiligheidgegevensblad. Het veiligheidgegevensblad is op aanvraag beschikbaar en kan worden gedownload via https://mysds.henkel.com/

Meer info

Documenten en downloads

Gebruiksaanwijzing

Voorbereiding:

Verwijder met een eenvoudige duw- of trekbeweging de oude voegkit met de scherpe puntzijde van de Rubson Silicone Cutter.
Verwijder de laatste resten voegkit langs bv. tegelwanden met de spatelzijde van de Rubson Silicone Cutter. Reinig met alcohol en schoonvegen met een doek.
De ondergrond moet schoon, vast en vetvrij zijn. Sterk zuigende ondergronden vooraf bevochtigen.
De voeg aan de randen op ong. 6mm afplakken met schilderskleefband.

Verwerking:

Open de koker met Rubson Silicone Tool. Schroef de bijgeleverde doorzichtige spuitmond op de koker. Gebruik opnieuw de Rubson Silicone Tool om de spuitmond van de Rubson koker op de gewenste voegbreedte af te snijden. Plaats de open koker in het Rubson voegkitpistool. Breng het voegmiddel gelijkmatig aan met het Rubson pistool. Neem het overtollige, verse Rubson voegmiddel weg met de holle lepelzijde van de Rubson Silicone Tool door deze naar voor te duwen. Verwijder de kleefband. Strijk de verse voeg glad met de bevochtigde bolle lepelzijde van Rubson Silicone Tool.
Sluit na de uitvoering van de voeg, de spuitmond van de Rubson koker af met de rode afsluitdop.

Reiniging van het gereedschap & vlekken:

Onmiddellijk met aceton.
Uitgehard voegmiddel verwijderen met de Rubson Silicone Cutter.