Transparant Vochtscherm

Kenmerken en voordelen

Kleurloze vochtwerende coating welke de muur laat ademen voor zowel een preventieve als herstellende behandeling.

 

Daarnaast verhoogt het Transparant Vochtscherm de weerstand van materialen en voorkomt het vorstschade, groenaanslag en vlekken.

 • Onzichtbare vochtwerende coating
 • Laat de muur ademen
 • Preventieve en herstellende behandeling
 • Voorkomt vorstschade, groenaanslag en vlekken
 • Verhoogt de weerstand van materialen tegen vochtindringing
 • Solventvrij, geurloos

 

TOEPASSINGEN

Geschikt voor alle poreuze, niet geschilderde materialen zoals o.a. bakstenen, zandsteen, cement, beton, structuurpleister, dakpannen (niet geschilderd en niet geglazuurd). Kan aangebracht worden op gevels, monumenten, standbeelden, en daken enz. De materialen behouden hun natuurlijke uitzicht. Niet overschilderbaar gedurende c.a. 7 jaar na de behandeling. Niet bruikbaar op een geschilderde ondergrond, niet poreuze materialen zoals o.a. metaal, glas, kunststof, blauwe steen (arduin), vensters, deur- en raamkozijnen.

 

 

EIGENSCHAPPEN

 • Silaan/siloxaan hars op waterbasis
 • Parelend effect 
 • Vormt geen film, verstopt de poriën niet en laat de muren ademen (dampdoorlatend).
 • Verandert het uiterlijk van de materialen niet
 • Zeer hoge weerstand tegen veroudering
 • Door het waterafstotend effect: vuil spoelt af van de muur, groenaanslag wordt vermeden evenals de schadelijke effecten van vorst
 • Verhoogt het isolatievermogen van de materialen.

 

 

Houd u aan de waarschuwingen en het veiligheids- en afvalverwijderingsadvies van het veiligheidgegevensblad. Het veiligheidgegevensblad is op aanvraag beschikbaar en kan worden gedownload via https://mysds.henkel.com/

Meer info

Documenten en downloads

Gebruiksaanwijzing

Voorbereiding:

De ondergrond moet vast, absorberend en poreus, proper, gezond en droog zijn. Vervuilde ondergronden steeds vooraf grondig reinigen. Mos verwijderen met Rubson Anti-Mos. Na de behandeling met Rubson Anti-Mos grondig spoelen en de ondergrond laten drogen. Beschadigde voegen, scheuren, barsten, ... herstellen met Rubson Silicone Universeel transparant, of indien nodig de voegen tussen de bakstenen volledig hervoegen.
Alle niet te behandelen oppervlakken afschermen zoals oa. ramen, blauwe steen, raam- en deurkozijnen, vensterbanken, dorpels, ... om vlekvorming te vermijden. NIET aanbrengen op niet poreuze of geschilderde ondergronden.

Verwerking:

Het te behandelen oppervlak dient behandeld te worden van boven naar beneden, in opeenvolgende lagen, nat in nat, zonder te wachten tot de vorige laag opgedroogd is, tot verzadiging van de ondergrond.
D.w.z. een beperkte oppervlakte van de volledige muur blijven instrijken of bespuiten tot verzadiging van deze beperkte oppervlakte. Nadien overgaan naar het volgende oppervlak-gedeelte.
Rubson Invisible is ongeveer 10 jaar werkzaam. Het is echter aangeraden na 5 jaar een “onderhoudslaag” aan te brengen om terug 100% bescherming te genieten.

Reiniging van het gereedschap & vlekken:

Onmiddellijk met white-spirit.
Opgedroogde vlekken zijn enkel mechanisch (bv. door te schuren) te verwijderen, eventueel ook mogelijk met siliconenverwijderaar (steeds vooraf testen hoe de ondergrond reageert).