Professioneel klussen met acrylkit

Alles over acrylaatkitten

In deze gids vertellen we je alles wat je moet weten over het kopen van de juiste acrylkit. Daarnaast kom je meer te weten over overschilderbare acrylaatkitten (anti-crack acrylaatkit). Ook zullen we je vertellen wanneer je juist niet moet kiezen voor acrylaatkit.

Welke soorten acrylaatkitten bestaan er?

Ga naar een willekeurige doe-het-zelfzaak en je vindt een groot aanbod acrylaatkit en andere voegkitten. Als je op zoek bent naar een acrylaatkit die overschilderbaar is, dan is Rubson Easy Sealing Binnen een goede keuze.

Rubson Easy Sealing Binnen voor al je projecten binnenshuis. Deze acrylkit maakt voegen en afwerken met materialen als hout, steen, beton, pleister en glas erg eenvoudig. Zorg ervoor dat je huis er weer top uit ziet door lelijke barsten en spleten op te vullen. Voeg en overschilder deze barsten en spleten voor het perfecte resultaat. De kit is ongeveer 1 uur na aanbrengen overschilderbaar. 

Welke acrylkit je ook zoekt, het is altijd belangrijk om de gebruiksaanwijzing te lezen. Zo weet je zeker dat de kit past bij jouw project, de omgeving en het materiaal.

Waar gebruik je acrylaatkitten voor?

Acrylaatkitten zijn heel divers te gebruiken. De meeste acrylkitten worden gebruikt voor klussen waarbij je zaken wilt afdichten, aansluiten of voegen. Of je nu ramen en deuren wilt afdichten om tocht buiten te houden, of gaten wilt opvullen om je huis beter te isoleren. 

Acrylaatkit is een veelzijdig en vaak geurloos product. Deze kit is te koop in verschillende kleuren zoals wit of zwart, maar is ook verkrijgbaar in transparant. Vind je niet de juiste kleur? Je kunt de kit ook makkelijk overschilderen. Zo vallen verbouwingen, reparaties en montages niet op en gaan ze goed op in hun omgeving. Als je vooraf weet dat je de kit wilt overschilderen, kies dan altijd voor een geschikte overschilderbare kit. Als je over een kit heen schildert die hier niet voor is bedoeld, kan de verf scheuren.

Acrylaatkit is op veel plekken in huis te gebruiken, zowel binnen als buiten. Maar als jouw project zich in de badkamer bevindt, dan raden we je aan een siliconenkit te gebruiken. Dit soort voegkitten zijn geschikter voor gladde oppervlakken zoals glas en tegels.

Hoe gebruik je acrylaatkit?

  1. Verwijder de oude kit. Als je kit wilt aanbrengen in een bestaande voeg dan is het belangrijk dat je de oude kit die zich nog in de voeg bevindt eerst verwijdert. Je kunt dit doen met de Rubson Silicone Cutter. Vervolgens reinig je het oppervlak met een vochtige doek.
  2. Bereid de acrylkit voor. Open de verpakking, bevestig de spuitmond en snijd deze af op de gewenste breedte. Plaats de kit in het kitpistool.
  3. Test de kit. Breng eerst wat kit aan op een test oppervlakte. Zo weet je of de spuitmond goed is afgesteld, en kun je beter inschatten hoeveel druk je moet uitoefenen om de kit zo goed mogelijk aan te brengen.
  4. Breng de kit aan. Breng de kit gelijkmatig aan op het oppervlak. Druk de handgreep rustig en gestaag in om een gelijkmatige kitrand te creeren. Als je verticaal kit, werk dan van boven naar beneden.
  5. Strijk de voeg glad. Doe dit binnen vijf minuten. Dit kun je vaak makkelijk doen door zachtjes met natte vingers over de voegen te strijken.
  6. Verwijder restjes. Heb je te veel kit aangebracht of geknoeid? Verwijder deze kitrestjes dan onmiddellijk met een vochtig doekje.