Hoe kit je je badkamer?

Gemakkelijk en snel je badkamer kitten

Je badkamer kitten, hoe doe je dat? Welke producten heb je nodig en hoe gebruik je ze op de juiste manier? We leggen het je allemaal uit in dit artikel met tips om je badkamer te kitten.

Badkamer kitten: Simpele oplossingen

Veel doe-het-zelf-projecten in de badkamer richten zich op waterdichte kit. Logisch, want het waterdicht houden van je badkamer is erg belangrijk. Met de juiste voegkitten bescherm je je wastafels , muren, vloeren en andere oppervlakken tegen vocht en schimmels, en tegelijkertijd geeft het ze een frisse, schone uitstraling. Welke kit voor de badkamer je aanschaft en hoe je deze gebruikt, is afhankelijk van of je een voeg wilt opvullen of gewoon een plek in je badkamer wilt dichten.

Je badkamer afkitten: Hoe gebruik je kitproducten voor de badkamer?

De producten die je gebruikt om je badkamer te kitten zijn vaak zowel een lijm als een afdichtmiddel. Dit houdt in dat het oppervlak waarop je het aanbrengt altijd schoon en droog moet zijn. Zorg tot slot dat je veilig te werk gaat. Draag een veiligheidsbril en veiligheidshandschoenen en was je handen direct na gebruik van de producten.

Het aanbrengen van kitproducten voor je badkamer, op bestaande voegen

De producten van het assortiment Stralend Sanitair van Rubson zijn een goede keuze voor je badkamerproject.

Belangrijk bij het opnieuw kitten van de badkamer, is dat je eerst de oude voegkit verwijdert met bijvoorbeeld de Rubson Silicone Verwijderaar. Maak vervolgens de randen en het oppervlak zelf goed schoon met een vochtige doek.

Kies daarna de voegkit, afhankelijk van het oppervlak waarop je het gaat gebruiken. Druk zacht op de handgreep van het voegkitpistool en breng het product gelijkmatig aan. Als je op een verticale manier gaat kitten, werk dan van boven naar beneden.

Het aanbrengen van een voegkit

Snijd de voegkitkoker open, schroef de spuitmond op de koker en snijd de spuitmond op de gewenste breedte van de voegen die je gaat behandelen. Plaats de koker in het Rubson kitpistool. Druk zacht maar stevig op de handgreep en breng de voegkit gelijkmatig aan.

Om het allemaal netjes te houden, is het aan te raden om voordat je begint met het kitten van je badkamer, afplaktape aan te brengen op beide zijden langs de voegranden, om zo een mooie en rechte voeg te verkrijgen.

Laatste stappen van het kitproces

Strijk binnen vijf minuten de voeg glad met de Rubson Voegkitstrijker. Verwijder overtollige kit direct door met je vingers met wat sop langzaam over de voeg te strijken (afhankelijk van het product). Verwijder vervolgens de tape voordat de kit uitdroogt. De voegkit zal perfect recht en glad zijn.

De juiste producten voor het kitten van je badkamer

Het doel van je badkamer kitten is een flexibele, waterbestendige afdichting creëren tussen gaten, scheuren of voegen. Daarom is het belangrijk dat je kiest voor een voegkit die hiertoe in staat is.

Als je maar weinig tijd hebt en je moet de badkamer kort na het kitten weer gebruiken, kies dan de Speed-silicone van Rubson. Al na twee uur kun je je bad of douche weer gebruiken.