Fantastisch afgewerkt sanitair!

Tijd om te praten over het kitten van gootstenen in de keuken

Het afdichten van gootstenen (of het afdichten van wastafels in de badkamer) is waarschijnlijk één van de gemakkelijkere doe-het-zelfprojecten die u zult ondernemen. Lees verder om erachter te komen hoe u uw gootsteen eenvoudig kan kitten.

Is het kitten van uw gootsteen nodig?

Het is een eenvoudige stap, maar het maakt zeker een groot verschil. Door gootstenen en armaturen zoals kranen te kitten helpt u voorkomen dat verontreinigen tussen werkbladen en hardware komen. Hierdoor kunnen uw gootstenen en armaturen langer mee en blijven ze netjes en gemakkelijk te reinigen.

De juiste producten voor het kitten van uw gootsteen

Bij het kitten van gootstenen en armaturen moet u een flexibele, waterdichte afdichting maken tussen voegen en andere openingen. Hiervoor moet u op zoek naar een passend product.

Als uw gootsteen al is gekit maar de kit begint er wat ruw uit te zien aan de randen, breng dan gewoon een nieuwe laag Rubson RE-NEW aan op de bestaande voeg om een duurzame afdichting te creëren. Als u een nieuwe afdichting moet maken, zullen producten zoals Rubson Tegels & Porselein en Rubson Speed u helpen om van uw project een succes te maken.

Hoe kit u uw gootsteen?

U werkt met een product dat een afdichtmiddel is, wat betekent dat uw oppervlakken schoon en droog moeten zijn. Zorg, zoals bij ieder project, voor een veilige werksituatie door een veiligheidsbril en handschoenen te dragen en uw handen te wassen zodra u klaar bent. De instructies van de fabrikant bevatten meer relevante informatie over veiligheid en opslag.

Bestaande kit aanpakken rond uw gootsteen

  • Verwijder de oude kit. Gebruik een mes om door oude kit te snijden en het van de rand te trekken. Bij het gebruik van een product zoals Rubson RE-NEW hoeft u geen oude kit te verwijderen. U hoeft alleen de bestaande kit schoon te maken met een vochtige doek en eventueel met een schimmelreiniger.
  • Maak de voeg schoon. Gebruik ontsmettingsalcohol of een ander geschikt oplosmiddel om resten te verwijderen, dit zorgt ervoor dat het nieuwe oppervlak de kit kan opnemen. Laat de naad eerst volledig drogen voor u deze weer opvult met voegkit.

Nieuwe kit aanbrengen rond uw gootsteen

  • Bereid de kit voor. Plaats de voegkitkoker in een kitpistool en snij het mondstuk op de juiste maat voor de af te dichten voeg.
  • Breng de kit aan. Breng het product met een constante druk aan op de voeg om de gootsteen goed af te dichten. Gladde toepassing voorkomt dat er schimmel ontstaat naarmate de kit ouder wordt.
  • Strijk de kit glad. Voor een waterdichte afdichting en een nette afwerking, maak je je wijsvinger nat en strijk je de kit glad tegen de rand en het aanrecht.
  • Laat de kit drogen. Laat het product drogen zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing voordat u het aan water blootstelt.
  • Rond het project af. Ruim uw werkplek en het gebruikte gereedschap op. Reinig de applicator van de voegkitkoker met een vochtige doek en sluit de dop als u klaar bent. Snijd overtollige uitgeharde kit voorzichtig weg met een cutter.