Kit uw badkuip!

Klaar voor de start: Hoe kunt u uw bad kitten?

Uw bad kitten vereist veel aandacht, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u uw badkuipvoegen goed afdicht om waterschade te voorkomen. Met wat tijd en geduld kunt u eenvoudig uw bestaande voegkitranden vervangen of een nieuwe installatie van een badkuip voltooien. Een speciale voegkit voor projecten in de badkamer is een ideaal product voor het plaatsen of repareren van uw badkuip.

Wat heeft u nodig om uw badkuip te kitten?

U heeft het volgende gereedschap nodig voor deze doe-het-zelf klus:

 1. Cutter – Voor het verwijderen van de huidige kit
 2. Pincet – Voor het verwijderen van moeilijk te bereiken of hardnekkige kit
 3. Stofzuiger – Voor het opruimen van het oude product
 4. Gedenatureerde alcohol en een doek – Voor het schoonmaken van de badkuip
 5. Bleek – Voor het verwijderen van eventuele schimmel of meeldauw
 6. Afplaktape – Voor het garanderen van een rechte voeg
 7. Een voegkitpistool – Voor het gemakkelijk aanbrengen van de voegkit
 8. Sanitairkit – Voor het aanbrengen van een voeg
 9. Voegkitstrijker – Voor het gladstrijken van de voegkit zonder uw handen vies te maken.

Alles over de juiste producten voor het kitten van uw bad

Het kiezen van de juiste kit is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat uw voegen jarenlang mee gaan en waterschade voorkomen kan worden. Rubson Tegels & Porselein is speciaal ontwikkeld om een langdurige, flexibele afdichting te creëren die bestand is tegen schimmel en meeldauw. De kit is beschikbaar in wit en transparant en de kit is tevens bestand tegen kleurverandering, UV-stralen, veroudering en tegen heet water en reinigingsproducten. Dit zorgt ervoor dat de afwerking langer meegaat en jarenlang fris blijft.

Aanbevolen toepassingen voor Rubson Tegels & Porselein zijn onder meer de afdichting rond badkuipen, tegelmuren, muren en wastafels, vloeren en toilet. Ook heeft deze voegkit een sterke hechting op keramiek, email, geglazuurde tegels en porselein.

Hoe kit u een badkuip?

Oude kit van uw bad verwijderen

 1. Gebruik het plastic scheermes om bestaande kit te verwijderen. Duw het scheermes met snelle bewegingen tegen de oude kit. Hierdoor komt de kit los in langere stroken die gemakkelijk verwijderd kunnen worden. Verwijder met een pincet alle resterende kit.
 2. Zuig de oude kit op. Verwijder eventuele resterende stukken met een stofzuiger zodat u een perfect schone werkruimte hebt.
 3. Veeg het bad af met gedenatureerde alcohol. Veeg met een doek de ruimte af waar de oude voegkit zat. Dit zorgt ervoor dat u de best mogelijke afdichting krijgt wanneer u de nieuwe voegkit aanbrengt.
 4. Reinig met bleekmiddel. Reiniging met een 1 op 4 oplossing van bleekmiddel en water verwijdert alle schimmel of meeldauw die is gegroeid. Zorg ervoor dat uw werkruimte goed geventileerd is en draag beschermende handschoenen. Gebruik een oude doek en laat het bleekmiddel volledig drogen voordat u de nieuwe kit aanbrengt.

Nieuwe badkuipen kitten

 1. Bereid het oppervlak voor voordat u de kit aanbrengt. Zorg ervoor dat uw werkruimte vrij is van vuil en olie en dat deze volledig droog is. Breng twee stroken afplaktape evenwijdig aan op de voeg die moet worden gekit. Dit zal zorgen voor een strakke, rechte lijn.
 2. Plaats Rubson Tegels & Porselein in het kitpistool. Nadat u het product in het pistool heeft geplaatst, snijdt u de punt in een hoek van 45 graden op de gewenste breedte. De voegkitkoker moet stevig op zijn plaats zitten met de punt in de voorkant van het kitpistool.
 3. Breng de kit aan in een hoek van 45 graden. De punt van de voegkitkoker moet dicht bij het te behandelen gebied zijn wanneer u kit aanbrengt. Breng vervolgens langzaam een dunne lijn kit aan.
 4. Maak de kit glad. Druk met behulp van de Rubson Voegkitstrijker de kit in de voeg en strijk deze glad. Probeer een rechte afwerking te creëren met een hellingshoek van ongeveer 45 graden. Hierdoor droogt de voegkit sneller na blootstelling aan water en gaat deze langer mee. Gebruik uw vinger niet om de kit glad te strijken. Dit kan een niet rechte afwerking veroorzaken waardoor oppervlakken langer nat blijven of water zelfs ophoopt.
 5. Verwijder de afplaktape voor de kit is opgedroogd. Nadat u alle vereiste gebieden hebt gladgemaakt, verwijdert u de tape voordat de kit droogt.
 6. Verwijder overtollige kit voordat deze opdroogt. Veeg met een natte doek de gebieden af die moeten worden schoongemaakt.