Kit je aquarium goed af!

Hoe repareer je een lek in je aquarium met een aquariumkit? 

Waarom een aquariumkit? Met de juiste siliconenkit voor je aquarium zorg je ervoor dat de door jou gecreëerde onderwaterwereld voor je vissen blijft bestaan. Deze gids geeft je handvaten voor het selecteren van de juiste aquariumkit en hoe je deze moet gebruiken. Lees snel verder!

Wat is een aquariumkit?

Als je niet snel handelt kan een lek in je aquarium een groot probleem worden. Een klein scheurtje kan al gauw uitgroeien tot een groter gat waardoor er schade ontstaat waar niemand op zit te wachten.

Als je aan de slag gaat met het dichten van een lek in je aquarium is het belangrijk om een siliconenkit voor aquaria te kiezen die het leefgebied in je aquarium beschermd. Siliconenkit voor aquaria heeft vaak een speciale samenstelling. Let op de volgende zaken voor het kiezen van een veilige siliconenkit.

Veilige siliconenkitten voor aquaria zijn:

  • Te gebruiken in zout- en zoet water omgevingen
  • Bestand tegen het voortdurend onder water zijn
  • Zijn niet giftig en 100% veilig voor de aquatische leefomgeving

Hoe breng je een siliconenkit voor aquaria aan?

Voordat je met de reparatie begint raden we je aan om te controleren of het slechts één of meerdere scheuren betreft. Als je het aquarium eenmaal leeg hebt is dit niet meer te controleren.

  1. Verwijder het water uit het aquarium. Het is aan te raden om alle vissen uit het aquarium te halen en deze vervolgens goed schoon te maken.
  2. Haal eventuele kitresten weg met een scheermesje of ander scherp gereedschap. Zorg dat het gebied waar je op gaat werken schoon, droog en vetvrij is.
  3. Begin aan de binnenkant van het aquarium met het aanbrengen van de siliconenkit. Breng het gelijkmatig aan en strijk het glad.
  4. Herhaal stap 3 aan de buitenkant van het aquarium. Zorg ervoor dat er geen gaten ontstaan.
  5. Laat het materiaal drogen zo lang als aangegeven staat op de verpakking.
  6. Vul het aquarium langzaam weer met water. Let goed op of er nog water door de scheur heen komt.

Door de siliconenkit zowel op de binnen- als de buitenkant van het aquarium aan te brengen zorg je voor een supersterke verbinding.

Welke aquariumkit is geschikt voor jouw klus?

Rubson Aquarium is perfect geschikt voor klusjes aan aquaria met een inhoud tot wel 300 liter. Het is een siliconenkit die een uitstekende hechting maakt met glas. Mocht je een groter aquarium hebben of een scheur die zodanig groot is dat het met de speciale siliconenkit voor aquaria niet te repareren is, schakel dan de hulp van een professional in. Het kan namelijk zijn dat het gehele glaspanel vervangen moet worden.