Afkitten als een pro!

Red je badkamer door je douche juist af te kitten

Het afkitten van een douchecabine is eenvoudig. Als je merkt dat je douchekit begint los te laten, is het tijd om opnieuw te kitten! Deze eenvoudige handleiding helpt je stap voor stap bij het vervangen en aanbrengen van douchekitten. Laat je douche in een mum van tijd weer stralen als nieuw!

Wanneer is het tijd je douche af te kitten?

Als je kit loslaat, tekenen van schimmel vertoont of barsten vertoont, zal er water door de muren heen komen. Dat kan uiteindelijk grote schade veroorzaken. Het negeren van gebarsten of beschimmelde lijnen in je douchekit gaat je op de lange termijn alleen geld en tijd kosten. Weten hoe je je douche op de juiste manier kan afkitten is de sleutel tot het behoud van je huis en bespaart je geld. 

Als je niet zeker bent over je douchekit, doe dan een spuittest. Gooi een beetje water op de douchekit en kijk wat er gebeurt. Als het water naar beneden druppelt, is de afdichting nog intact. Als het water in de naad terecht lijkt te komen, dep dan een paar keer met een papieren doekje. Als het doekje water opneemt, is het tijd om je douchekit te vervangen.

Gereedschap om je douche af te kitten

Voordat je aan de slag gaat, is hier een lijst van wat je nodig hebt voor het afkitten van je douche:

Ga je je oude douchekit verwijderen of je douchecabine opnieuw afkitten dan heb je ook dit gereedschap nodig:

 • Stanleymes
 • Siliconenkitverwijderaar of spiritus
 • Voegenkrabber

Douche afkitten – hoe bereid je de ruimte voor?

Als je een nieuwe douchecabine af gaat kitten en de bestaande douchekit niet hoeft te verwijderen, kun je dit stuk overslaan en direct doorgaan naar: ‘Hoe breng je de douchekit aan?’

Verwijder eerst de oude douchekit en zorg ervoor dat het oppervlak schoon en droog is. Hier zijn tips voor het verwijderen van de oude kit.

 1. Om de douchekit te verwijderen, snij je voorzichtig met je stanleymes door het midden van de kitlijn. Ga voorzichtig te werk zodat je krassen op je doucht, kunt vermijden. 
 2. Trek de oude douchekit weg met je vingers.
 3. Verwijder de overgebleven resten met een voegenkrabber. Gebruik voor hardnekkige plekken of restanten een siliconenkitverwijderaar of spiritus om de kit eerst zachter te maken en de restanten te verwijderen.
 4. Maak het oppervlak goed schoon en droog voordat je de nieuwe douchekit aanbrengt.

Als de tijd dringt, kun je je douche in één stap opnieuw afkitten. Rubson RE-NEW is ontworpen voor de meest eenvoudige toepassing. De nieuwe verbeterde tube maakt het makkelijk om de dosering te controleren voor een glad en schoon resultaat. Ook helpt het je om het product te gebruiken zonder verspilling. Je brengt Rubson RE-NEW rechtstreeks aan op je oude douchekit – sneller wordt het niet.

Zorg er altijd voor dat het oppervlak wat je gaat afkitten schoon, droog en vrij van stof en ander vuil is.

Hoe breng je de douchekit aan?

Als je klaar bent om de douchecabine, of het doucheputje te kitten, volg dan deze stappen:

 1. Tape je randen af met schilderstape voor rechte kitlijnen.
 2. Bereid het kitpistool of de applicator voor volgens de instructies op de verpakking.
 3. Breng de douchekit aan met een soepele, gelijkmatige beweging. Begin in de hoeken en werk naar buiten toe. Handhaaf een hoek van 45 graden en druk de kit er gelijkmatig uit.
 4. Strijk de voegkit glad met je vingers of een stuk gereedschap om overtollige kit te verwijderen.
 5. Verwijder de tape voorzichtig en laat de douchekit drogen.