FT101

Kenmerken en voordelen

Superieure, universele voegkit voor alle materialen

  • Hecht op alle ondergronden, zelfs vochtige
  • Bestand tegen extreme weersomstandigheden
  • Zeer lange levensduur
  • Ook geschikt voor verlijmingen
Meer info

Available sizes:

Documenten en downloads

Rubson FT101 zwart 280 ml 2707991 nl-BE
Geen documenten gevonden

Gebruiksaanwijzing

Voorbereiding: 

Verwijder met een eenvoudige duw- of trekbeweging de eventueel aanwezige, oude voegkit met de scherpe puntzijde van de Rubson Silicone Cutter. 
Verwijder de laatste resten voegkit langs bv. tegelwanden met de spatelzijde van de Rubson Silicone Cutter. Reinig met alcohol en schoonvegen met een doek. 
De ondergrond moet schoon, vast en vetvrij zijn. Sterk zuigende ondergronden vooraf bevochtigen. 
De voeg aan de randen op ong. 6mm afplakken met schilderskleefband. 

Verwerking bij gebruik als voegmiddel:

Open de koker met Rubson Silicone Tool. Schroef de bijgeleverde doorzichtige spuitmond op de koker. Gebruik opnieuw de Rubson Silicone Tool om de spuitmond van de Rubson koker op de gewenste voegbreedte af te snijden. Plaats de open koker in het Rubson voegkitpistool. Breng het voegmiddel gelijkmatig aan met het Rubson pistool. Neem het overtollige, verse Rubson voegmiddel weg met de holle lepelzijde van de Rubson Silicone Tool door deze naar voor te duwen. Verwijder de kleefband. Strijk de verse voeg glad met de bevochtigde bolle lepelzijde van Rubson Silicone Tool. 
Sluit na de uitvoering van de voeg, de spuitmond van de Rubson koker af met de rode afsluitdop. 

Verwerking bij gebruik als lijm:

Breng Rubson FT101 gelijkmatig in rillen aan op de ondergrond of het te verlijmen materiaal. De 2 delen samendrukken. Bij niet-absorberende materialen een afstand van ong. 10 cm tussen de aangebrachte strengen respecteren. Immers bij het samendrukken van de 2 delen mogen de strengen niet "samenvloeien". Een contact met de lucht moet verzekerd blijven tussen de 2 delen en tussen de aangebrachte lijmstrengen. Om een contact tussen de lijm en de lucht te verzekeren moet de afstand tussen de 2 verlijmde delen minimaal 3 mm. zijn (luchtdoorstroming verzekeren). De lijm niet vlak uitsmeren of in dotten aanbrengen. Zwaardere materialen of materialen die onder spanning staan, gedurende minstens 24 uur ondersteunen of klemmen. 

Reiniging van het gereedschap & vlekken:

Onmiddellijk met aceton, wasbenzine of een met water bevochtigde doek. Steeds vooraf testen of de ondergrond niet wordt aangetast door het gebruikte oplosmiddel
Uitgehard voegmiddel verwijderen met de Rubson Silicone Cutter.