FT101

Kenmerken en voordelen

 • Voegen, afdichten en verlijmen op vrijwel alle materialen
 • Zowel binnen als buiten toepasbaar
 • Overschilderbaar

 

TOEPASSINGEN

Silaanuithardende polymeer-voegkit op basis van Superflex Technologie voor het afdichten van alle voegen evenals voor het verlijmen van bijna alle materialen.

Voor schrijnwerkerij: lambrisering, plinten, spaanplaten,… .

Voor metselwerk en dakwerken: luchtgaten, betegeling, bekledingsvoegen, aansluitvoegen, dakpannen, leien,… .

Voor loodgieterswerk: muurdoorvoeren, verbinden van leidingen,aansluitvoegen,…. 

Voor electriciteitswerken: contactdozen en schakelaars, verlichting, lijsten, kabelgoten,… . 

Hecht o.a. op baksteen, beton, hout, melamine, gipsplaten, tegels, keramiek, marmer, porselein, glas, acryl, polyester, hard-PVC, polycarbonaat, ijzer, gegalvaniseerd staal, RVS (inox), aluminium en andere bouwmaterialen.

Hecht niet op o.a. PE, PP, Teflon® .

Voor hierboven niet vermelde ondergronden is het aangewezen voorafgaandelijk een test uit te voeren.

 

 

EIGENSCHAPPEN

 • Bestand tegen UV-stralen en weersinvloeden
 • Vocht- en verouderingsbestendig
 • Hecht op bijna alle ondergronden
 • Overschilderbaar
 • Voor binnen en buiten
 • Geur en oplosmiddelvrij
 • Krimpvrij
 • Geen primer nodig
 • Hoge temperatuursbestendigheid (-30°C tot 90°C)

 

 

Houd u aan de waarschuwingen en het veiligheids- en afvalverwijderingsadvies van het veiligheidgegevensblad. Het veiligheidgegevensblad is op aanvraag beschikbaar en kan worden gedownload via https://mysds.henkel.com/

Meer info

Documenten en downloads

Gebruiksaanwijzing

Voorbereiding: 

Verwijder met een eenvoudige duw- of trekbeweging de eventueel aanwezige, oude voegkit met de scherpe puntzijde van de Rubson Silicone Cutter. 
Verwijder de laatste resten voegkit langs bv. tegelwanden met de spatelzijde van de Rubson Silicone Cutter. Reinig met alcohol en schoonvegen met een doek. 
De ondergrond moet schoon, vast en vetvrij zijn. Sterk zuigende ondergronden vooraf bevochtigen. 
De voeg aan de randen op ong. 6mm afplakken met schilderskleefband. 

Verwerking bij gebruik als voegmiddel:

Open de koker met Rubson Silicone Tool. Schroef de bijgeleverde doorzichtige spuitmond op de koker. Gebruik opnieuw de Rubson Silicone Tool om de spuitmond van de Rubson koker op de gewenste voegbreedte af te snijden. Plaats de open koker in het Rubson voegkitpistool. Breng het voegmiddel gelijkmatig aan met het Rubson pistool. Neem het overtollige, verse Rubson voegmiddel weg met de holle lepelzijde van de Rubson Silicone Tool door deze naar voor te duwen. Verwijder de kleefband. Strijk de verse voeg glad met de bevochtigde bolle lepelzijde van Rubson Silicone Tool. 
Sluit na de uitvoering van de voeg, de spuitmond van de Rubson koker af met de rode afsluitdop. 

Verwerking bij gebruik als lijm:

Breng Rubson FT101 gelijkmatig in rillen aan op de ondergrond of het te verlijmen materiaal. De 2 delen samendrukken. Bij niet-absorberende materialen een afstand van ong. 10 cm tussen de aangebrachte strengen respecteren. Immers bij het samendrukken van de 2 delen mogen de strengen niet "samenvloeien". Een contact met de lucht moet verzekerd blijven tussen de 2 delen en tussen de aangebrachte lijmstrengen. Om een contact tussen de lijm en de lucht te verzekeren moet de afstand tussen de 2 verlijmde delen minimaal 3 mm. zijn (luchtdoorstroming verzekeren). De lijm niet vlak uitsmeren of in dotten aanbrengen. Zwaardere materialen of materialen die onder spanning staan, gedurende minstens 24 uur ondersteunen of klemmen. 

Reiniging van het gereedschap & vlekken:

Onmiddellijk met aceton, wasbenzine of een met water bevochtigde doek. Steeds vooraf testen of de ondergrond niet wordt aangetast door het gebruikte oplosmiddel
Uitgehard voegmiddel verwijderen met de Rubson Silicone Cutter.